Fluffig chokladkaka med ljuvlig chokladglasyr och pistaschnötter. Choklad och pistasch är en väldigt god kombination!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper som är lika stor som formens botten, 22 cm i diameter. Lägg rundeln i formen. Smöra och mjöla kanterna.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smör och choklad över vattenbad. Rör om tills det har smält helt. Hacka nötterna i mindre bitar. Rör ihop mjöl, salt, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Tillsätt mjölk och de hackade nötterna i äggsmeten.
- Rör ner mjölblandningen och chokladblandningen i äggsmeten. Blanda ihop allt och häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 60 minuter. Låt den svalna lite innan du tar bort smörpapperet och låt den sedan svalna helt.
- Finhacka chokladen till glasyren och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och honung. Tillsätt choklad och smör och rör om tills blandningen har smält och blivit slät.
- Lägg kakan på ett fat. Häll glasyren på kakan och fördela den jämnt med en spatel. Dekorera kakan med grovhackade pistaschnötter.
Publicerat den
19 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar