Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med glasyr och pistaschnötter

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Fluffig chokladkaka med ljuvlig chokladglasyr och pistaschnötter. Choklad och pistasch är en väldigt god kombination!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper som är lika stor som formens botten, 22 cm i diameter. Lägg rundeln i formen. Smöra och mjöla kanterna.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smör och choklad över vattenbad. Rör om tills det har smält helt. Hacka nötterna i mindre bitar. Rör ihop mjöl, salt, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Tillsätt mjölk och de hackade nötterna i äggsmeten.
  3. Rör ner mjölblandningen och chokladblandningen i äggsmeten. Blanda ihop allt och häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 60 minuter. Låt den svalna lite innan du tar bort smörpapperet och låt den sedan svalna helt.
  4. Finhacka chokladen till glasyren och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och honung. Tillsätt choklad och smör och rör om tills blandningen har smält och blivit slät.
  5. Lägg kakan på ett fat. Häll glasyren på kakan och fördela den jämnt med en spatel. Dekorera kakan med grovhackade pistaschnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.