En underbar och mäktig chokladkaka med jordnötsfyllning. Toppas med en len chokladganache och körsbär. Vad mer kan man önska när man älskar choklad?!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla en rund sockerkaksform, ca 24 cm i diameter.
- Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och varva ner dem tillsammans med vattnet i äggsmeten. Vispa till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 40-50 minuter. Prova med en sticka - om den är torr är kakan färdig. Låt svalna.
- Rör under tiden jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och Philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffet och rör om. Dela chokladkakan i två bottnar. Bred frostingen på den ena kakan och lägg på den andra.
- Ganache:
Värm grädden i en kastrull. Hacka chokladen, lyft kastrullen från plattan och Lägg ner chokladen i grädden. Rör i smöret och rör tills det blir blankt och slätt. Låt kallna.
- Bred ganachen över kakan. Dekorera med körsbär och pudra över kakao.
- Kakan håller sig ca 1 vecka i kylen. Tänk på att täcka den ordentligt så den inte tar smak av annat.
- Tips: Ibland händer det att ganachen skär sig. Prova då att tillsätta en skvätt uppvärmd sprit och mixa med en mixerstav tills du får en slät kräm.
Publicerat den
1 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar