Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med jordnötsfrosting

 
Skriv ut

En underbar och mäktig chokladkaka med jordnötsfyllning. Toppas med en len chokladganache och körsbär. Vad mer kan man önska när man älskar choklad?!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund sockerkaksform, ca 24 cm i diameter.
  2. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och varva ner dem tillsammans med vattnet i äggsmeten. Vispa till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 40-50 minuter. Prova med en sticka - om den är torr är kakan färdig. Låt svalna.
  3. Rör under tiden jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och Philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffet och rör om. Dela chokladkakan i två bottnar. Bred frostingen på den ena kakan och lägg på den andra.
  4. Ganache: Värm grädden i en kastrull. Hacka chokladen, lyft kastrullen från plattan och Lägg ner chokladen i grädden. Rör i smöret och rör tills det blir blankt och slätt. Låt kallna.
  5. Bred ganachen över kakan. Dekorera med körsbär och pudra över kakao.
  6. Kakan håller sig ca 1 vecka i kylen. Tänk på att täcka den ordentligt så den inte tar smak av annat.
  7. Tips: Ibland händer det att ganachen skär sig. Prova då att tillsätta en skvätt uppvärmd sprit och mixa med en mixerstav tills du får en slät kräm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.