Chokladkaka med knäckig kokoskola

Seg och god kaka du gör i långpanna.

Chokladkaka med knäckig kokoskola
Källa: egentagen bild
Uppladdad av: irrevirre
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

4 ägg
5 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 g smör

Kokoskolaglasyr:
75 g smör
1 dl socker
1 ½ dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos (200g) + kokos att ströa långpannan med.

Betyg (1 röst)
Visningar:
6406
Sparat:
295

Gör så här

Värm ugnen till 180 grader varmluft eller 200 grader vanlig ugnsvärme.

Vispa ägg och socker poröst.

Blanda övriga torra ingredienser i en bunke och smält smöret.

Blanda i mjölmixen och det smälta smöret i ägg-sockerblandningen och blanda varsamt.

Smörj en långpanna och ströa med kokos

Häll i smeten och grädda 12-14 min i mitten av ugnen.

Blanda samman alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull utom kokosen. Låta koka upp och lyft av kastrullen. Rör i kokosen När kakan är klar i ugnen, tag ut den och bred över glasyren. Ta ut kakan, bred smeten över och grädda ytterligare 10 min.
Här är det en stor fördel med varmluft eftersom det blir en jämnare värme.

Låt kakan kallna och skär i bitar.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Chokladkaka recept
av kimia
över 2 månader
av Elis
över 2 månader
av vernis
över 2 månader
över 2 månader
av Disen
över 2 månader
av Liliane
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.