Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med kokostosca

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Denna läckra kaka har en kladdig browniebotten som täcks av knäckig kokostosca. Du kommer snart märka att denna kaka är försvinnande god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Smöra och mjöla en långpanna 30 x 40 cm.
  3. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  4. Tillsätt kakao, salt, vaniljsocker och mjöl i äggsmeten. Rör till sist ner det smälta smöret.
  5. Häll smeten i långpannan och grädda kakan ca 10 min.
  6. Gör under tiden kokostoscan: Koka ihop kokos, socker, sirap, vispgrädde och smör till en tjoc smet. Rör hela tiden.
  7. Ta ut formen ur ugnen och bred kokostoscan över chokladkakan. Grädda ytterliggare 10 min. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.