Chokladälskarens dröm! Otroligt saftig chokladkaka med en krämig fyllning som toppas med en chokladglasyr. Välj själv kakaohalt- är den lite högre i själva kakan kan det vara gott med en lägre i glasyren och tvärtom.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
Smörj och sockra 2 formar med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
- Kaka:
Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna. Vispa smör och socker krämigt. Rör ner gulorna, en åt gången i smör- och sockerblandningen. Sikta ner mjöl och bakpulver och rör ner den smälta chokladen.
- Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Fördela smeten jämnt i formarna.
Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Prova med en sticka att den är torr. Låt svalna.
- Fyllning:
Smält smöret, tillsätt kakao, farin- och florsocker. Avsluta med det kokande vattnet. Rör tills sockret är löst och krämen är slät. Kyl krämen i 30 minuter.
- Bred ut krämen på den ena bottnen och lägg den andra bottnen ovanpå.
- Glasyr:
Smält choklad, sirap och smör över vattenbad. Rör till en jämn glasyr. Ställ den i kylskåpet. Rör i glasyren var femte minut tills den har fått en bredbar konsistens.
- Bred ut glasyren över kakan och dekorera med hyvlad choklad. Servera en klick vispad grädde till kakan.
Publicerat den
18 april 2014
Liknande recept
Skriv kommentar