Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med mjölkchokladtryffel

(1 kommentar)  
Skriv ut

Jättelätt chokladkaka som blir härligt seg. Läcker mjölkchokladtryffel och några fräscha jordgubbar och du blir kung på festen. Så himla lätt att göra men så lyxigt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175.
  2. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Knäck i äggen och häll i smöret. Rör om tills allt är blandat och smeten är som en tjock kräm.
  3. Smörj och bröa en form. Häll i chokladsmeten. Grädda i knappt 20 min.
  4. Tryffeln: Koka upp grädde och smör. Ta kastrullen från plattan. Hacka chokladen. Lägg den i en glasskål. Slå över grädden. Rör tills chokladen har smält. Ställ in i kylen 1 tim.
  5. Bred på den kalla tryffeln på den kalla kakan.
  6. Garnera med jordgbbar. Sikta lite kakao över.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • proppan2 24 juli 2009

    Bjöd på denna kaka på jobbet idag och nu vill alla ha receptet! :-) Måste nog ha tryffeln i kylen längre än en timme nästa gång, för den flöt ut och la sig runt kakan... men det var gott ändå!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.