Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med päron och mandel

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Detta är en sockerkaka deluxe! Fyll den med mörk choklad, mandelmassa och päron, så blir det en riktigt saftig och lyxig kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform.
  2. Hacka chokladen. Riv mandelmassan grovt. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner det avsvalnade smöret i äggvispet. Tillsätt kesella och mjölet blandat med vaniljsocker, kakao och bakpulver.
  3. Vänd ner hackad choklad och mandelmassa. Häll smeten i formen.Kärna ur och klyfta päronet och stick ner klyftorna i smeten. Det gör inget om några sticker upp en aning.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 45-50 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt vila en stund i formen innan den stjälps upp och får svalna under formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.