Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka på 5 min

(21 kommentarer)  
  • Tid: 5 minuter
Skriv ut

Superenkelt och jättegott det enda du behöver är: ingredienserna, en kopp, en sked och en mikro.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser i en kaffekopp.
  2. Tillsätt sedan mjölk, ägg och olja och rör runt.
  3. Kör i mikron på högsta effekt i 1-2 min.

Liknande recept

Kommentarer (21)

  • susanne7206261 10 december 2010

    låter supper gott ska testa det senare i dag

  • qesadillas 10 december 2010

    Har man inget kaffebröd hemma så är det här en snabb lösning, gjorde den alldeles nyssens, funkar bra, kanske lite svampigt!

  • kimia 10 december 2010

    Tack alla ni som har sparat och/eller provat receptet! =)

  • aemelieh 15 december 2010

    4 min är alldeles för lång tid i mikron. Jag ska prova receptet igen fast med betydligt kortare koktid.

  • miss_Olsson 6 januari 2011

    Nja, måste säga att den blev ganska svampig och lite smaklös :( Experimenterade med micro tiden med men nja...

  • elsa5 28 januari 2011

    Var mycket svampig och smaklös. Skulle kanske kunna lägga till vaniljsocker elr inte lika mycket kakao.

  • kimia 13 februari 2011

    aa den är lite smaklös men det var inte jag som kom på receptet man kanske borde ha i nåt mer.

  • AnnaMedEnStekpanna 4 mars 2011

    Jag tycker till att börja med att idén är väldigt rolig och frestande, att bara kunna slänga ihop något jättesnabbt! :) Men... tyvärr, för mig smakar det som en köpemuffins som man ångrar att man köpte. Svampig konsistens. MEN... jättekul att testa :) Tack för receptet! Alla har ju olika smak. Mvh

  • JennySilver 5 mars 2011

    Smaken på chokladkakan tyckte jag var helt okej :D Men det räcker med 1 min i micron annars blir det bara som en klump och smakar lite svampigt. Jag hade ingen aning om att man kunde baka sånt här i micron så det är verkligen värt att testa :D

  • Smalasussi 9 mars 2011

    Jag gillar snabba och enkla kakrecept, så jag tog och gjorde denna kaka till familjen som "tevegodis". Min blev lite svampig och smaklös. Funderar på om 1st ägg är förmycket.? Kanske det vore bättre med ett litet ägg. Eller bara äggvitan? Jag tänker prova denna kaka igen och även tillsätta 1krm bakpulver, så den inte blir så kompakt. Några chokladbitar i smeten för att piffa upp den blir nog gott det också, eller vanilj. Är det någon som har något annat förslag? Funderar på hur den blir om man utesluter ägget helt? För jag gillar den lite mer kladdiga sorten. Och en kaka på 5 minuter vore ju toppen att få till! Är det någon som har testat att utesluta det ena och tillsatt det andra e.c.t.?

  • LillaC 17 mars 2011

    Hum...blev nyfiken på denna men kommentarerna gjorde att jag började vela. Men man kanske kan testa att ha i nån essens eller arom. Nu fick jag ju lust att experimentera...kanske skulle testa med hallonessens eller arrakarom... Meddelar senare hur de gick.

  • LillaC 17 mars 2011

    Nu har jag testat med att tillsätta 3 kryddmått vaniljarom, det gav inte spec. mycket smak och ja..svampig är den fast jag bara körde den i 3 min på min micro som har dålig effekt. Men jag ger inte upp..nästa gång sak jag testa med hallonessens och bara köra den typ 2 min..

  • Smajl94 15 april 2011

    Konsistensen ble som en kombination av skumgummi och tuggummi men idén var bra. Dessutom var det intressant att se hur den växte i micron. Skulle nog gå att få bra med lite andra ingredienser.

  • kimia 2 juni 2011

    En bra idé är att ha i ca 1 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljsocker då blir det ganska bra. Men ha den i mikron på högsta effekt ca 1-2min.

  • Marisan1 15 mars 2012

    Blev nyfiken på detta och testade. jag använde riktigt vaniljsocker så smaklöst blev det inte. Den reste sig för mycket precis som om koppen var för liten. Man kanske ska halvere receptet i en normal mugg ,men det blir svårt att ta ett halvt ägg. man kan ju också minska på cacaon om man inte vill ha så mycket chokladsmak. Kanske kan man utesluta cacao helt om man inte vill ha chokladkaka. Undrar just om man kan tillsätta kardemumma kanske om man inte tar cacao? Den blev ganska mastig i konsestensen men inte svampig. Men det förstod jag eftersom man inte vispar ägg pösigt med socker. Tycker det blev ganskA GOTT faktiskt. :)

  • elbi 7 mars 2013

    Jag bytte ut kakao med citron och fick en jättegod citronkaka med citronglassyr och kokosströssel! Kanongod blev den

  • Hiba93 7 mars 2013

    Hej, min var fortfarande alldeles vattning av sig, och sjunker så fort jag tr ut den från mikron. Nåt jag bör göra för att få den som bilden du har uppe vid receptet? :-)

  • swooch 9 mars 2013

    Blev bra både i konsistens och smak, men koppen som krävs måste vara enorm. Nästa gång fördelar jag på två.

  • Svanis93 12 mars 2013

    Äsch vad krav ni har? Det är klart att den inte smakar och blir som en ugnsbakad kaka! Jag tycker den var helt okej så länge man inte värmer den för länge för då blir den svampig. Sen provade jag även att ha smör istället för olja och det funkade fint också! Ska experimentera lite till med denna superbra idén!! TACK SÅ MYCKET FÖR RECEPTET! Skulle gissa på att bilden är på en chokladsuffle va?

  • jonjen 14 mars 2013

    Roligt att testa och den blev helt ok. Lite för mycket kakaosmak för min del, men om man har vaniljglass till, så blir det nog en bra balans. Jag hade också riktigt vaniljsocker, så smak blev det. Gjorde kakan i en Pillivuyt skål/form, så storleken blev bra. Jag ska testa igen framöver med andra smaker och aromer.

  • Ritz55 28 mars 2013

    Vilken underbar kaka.....fixades under en reklampaus. Kanon:-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.