Chokladkakor med glasyr

Med det här receptet är det enkelt att bjuda många på hembakat. Alla kommer att älska dessa mörka, smakrika kakor!

Chokladkakor med glasyr
Källa: egen bild
Uppladdad av: Robjoo
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

100 g margarin
2 dl socker
1 dl vatten
½ dl vit sirap
1 äggula
4 dl vetemjöl
1½ dl kakao
1½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
3½ dl mjölk
3 äggvitor
olja till formen

Glasyr:
2½ dl kesella, mager
½ dl lätt creme fraiche
3/4 dl kakao
1 msk vaniljsocker
100 g mörk blockchoklad
Vit strimlad blockchoklad till garnering

Betyg (10 röster)
Visningar:
38814
Sparat:
819

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader. Smörj en ugnsform, 32/22 cm, lätt med olja eller klä formen med bakplåtspapper

Vispa margarin och socker ljust och pösigt med en elvisp. Vispa sedan i vatten, sirap och äggula. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt. Sikta det växelvis med mjölken och rör till en smet på lägsta hastighet.

Vispa äggvitan till hårt skum. Vänd ner 1/4 av vitorna i chokladsmeten. Vänd sedan ner resten av äggvitorna. Häll smeten i formen och jämna till ytan.

Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter tills provstickan känns torr. Stjälp upp kakan på galler och låt svalna helt.

Chokladglasyren: blanda kesella, créme fraiche, kakao och vaniljsocker till en jämn kräm. Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikron. Tillsätt den under kraftig vispning, gärna med elvisp på hög effekt. bred glasyren över den kallna kakan och strö över flagor av vit blockchoklad. Dela den i 24 större eller 48 mindre bitar.

Lycka till!
Dela

LIKNANDE RECEPT

Chokladkakor recept
över 2 månader
av Elis
över 2 månader
av vernis
över 2 månader
över 2 månader
av Disen
över 2 månader
av Liliane
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.