Goda små chokladkakor som går åt snabbt! Blir ungefär 20 stycken.
Medan det står "extra fint mjöl" i receptet funkar vanligt vetemjöl utmärk.
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 175 grader.
- Kakor:
Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Vispa smör och socker luftigt och blanda ner ägget. Sikta över mjöl, kakao och vaniljsocker och vänd ner det i smörblandningen med en gaffel tills dess att allt är jämnt fördelat och en fast deg bildas.
- Dela upp degen i 20 lika stora delar och rulla dem till bollar. Lägg ut på plåtarna och grädda i 15 minuter. Ta ut plåtarna ur ugnen och gör små fördjupningar i kakorna med baksidan av en tesked.
- Fyllning:
Smält choklad, smör och sirap i en skål över vattenbad under ständig omrörning. Klicka kräm i fördjupningarna, lägg kakorna på ett ugnsgaller och låt svalna.
- Förvara i en lufttät burk i 4-5 dagar.
Publicerat den
20 mars 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag älskade dem här kakorna, måste bara säga det. Orkade inte göra någon kräm, men kakorna i sig var väldigt goda. Min lillebror (4 år) har börjat kräva detta varje vecka nu! Roligt och lätt att göra, tycker jag. Mums.