Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkakor med solrosfrön och vit chokladrippel

 
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Choklad med lite nötsmak, jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

Rör smör riktigt poröst med socker och sirap. Tillsätt vetemjöl blandat med kakao, vaniljsocker och bikarbonat. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Dela degen i två bitar och rulla ut till längder. Platta till längderna rejält på plåten och räffla dem med en gaffel. Strö över solrosfrön. Grädda i 175 grader i 15-18 minuter. Medan kakorna är i ugnen, gör ett vattenbad och smält den vita chokladen. När kakorna har svalnat lite kan du ringla över vit choklad. När chokladen har stelnat kan du skära kakorna lite på snedden. Låt kakorna ligga kvar på plåten tills de har kallnat helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.