- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Godaste chokladtårtan.
Det här är mitt favoritrecept på kladdkaka.
Har du ett eget recept går det precis lika bra att baka efter det.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150-175 grader
- Smält smöret
- Rör ägg o socker med en gaffel
- Tillsätt salt
- Blanda vetemjöl, vaniljsocker och kakao och sikta ner det i äggsmeten.
- Rör ner det smälta smöret.
- Häll smeten i en form med löstagbar kant som har försetts med bakplåtspapper.
- Grädda ca 35 min.
- Obs. att den ska vara lite lös i mitten då det är en kladdkaka.
Låt svalna o ta ut ur formen.
- Baka en eller två likadana kakor till..
- Vispa grädden och blanda i hallonen.
Lägg hallongrädden mellan bottnarna.
- Smält chokladen och blanda med uppvispad mascarpone och bred ut över toppen.
- Garnera med riven choklad eller bär.
Publicerat den
2 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar