Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladknäcksnittar

 
Skriv ut

Kolakakor är en klassiker. Här får de fylligare smak av choklad. Grädda inte för länge. Kakorna ska vara lite sega. De är mycket omtyckta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör och socker poröst. Rör ner sirapen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten Blanda till en slät deg.
  2. Forma degen till två rullar och lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Platta till något.
  3. Grädda i 175º varm ugn i 15-17 minuter och låt sedan svalna något.
  4. Skär längderna i sneda, cirka 2 cm breda bitar. Lägg över på galler för att kallna.
  5. Ringla eventuellt smält choklad över kakorna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.