Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkola (Leila)

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

WOW vilken god chokladkola...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Färdigt på: 1 tim Tips Ett kulprov gör man lätt genom att droppa en bit smet i ett glas kallt vatten. Om kolan stelnar och går att forma till en liten kula med fingertopparna så har den kokat färdigt.
  2. 1. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. 2. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då. 3. Gör ett kulprov för att veta när smeten är färdig. Rör ned valfri smaksättning eller behåll kolan naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna. 4. Klipp i bitar och slå in kolan i smörpapper, förvara kallt.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Amika 27 maj 2008

    Underbart goda, jag håller med fullt ut. :) Men jag testade även med att byta ut kakaon mot lite kanel och en annan gång mot pepparkakskryddor... Underbart gott blev det med. :)

  • SaraFreij 23 december 2008

    Såååå himla goda!! Det är knappt de hinner ner i smörpappret...:0)

  • SDMaya 10 januari 2010

    Jätte goda

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.