WOW vilken god chokladkola...
Instruktioner
- Färdigt på: 1 tim Tips
Ett kulprov gör man lätt genom att droppa en bit smet i ett glas kallt vatten. Om kolan stelnar och går att forma till en liten kula med fingertopparna så har den kokat färdigt.
- 1. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.
2. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då.
3. Gör ett kulprov för att veta när smeten är färdig. Rör ned valfri smaksättning eller behåll kolan naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna.
4. Klipp i bitar och slå in kolan i smörpapper, förvara kallt.
Publicerat den
10 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbart goda, jag håller med fullt ut. :) Men jag testade även med att byta ut kakaon mot lite kanel och en annan gång mot pepparkakskryddor... Underbart gott blev det med. :)
Såååå himla goda!! Det är knappt de hinner ner i smörpappret...:0)
Jätte goda