Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkolapaj

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Här kommer en dessertpaj för alla gottegrisar, stora som små! Den knapriga pajbottnen är fylld av en underbar nötkola som kommer att skapa sensation på kaffebordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg mjöl, smör, olja, äggula, vatten och socker i en bunke eller matberedare med kniven isatt. Arbeta till att en degboll bildas.
  2. Tryck ut degen i en springform eller pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Nagga pajbottnen innan du gräddar den, ca 10 minuter.
  3. Gör fyllningen. Blanda muscovadosocker, sirap, grädde, kakao och vaniljsocker i en vid panna.
  4. Koka upp smeten på medelstark värme. Det är viktigt att smeten får småkoka 10 minuter. Dra av pannan från värmen och klicka sedan ner smöret i smeten och rör ut det väl.
  5. Blanda ner nötterna i kolasmeten och häll smeten i pajskalet. Ställ formen kallt i kylen tills fyllningen har stelnat, ca 2 timmar.
  6. Servera med en klick crème fraiche och garnera kakan med hasselnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.