Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkolapaj med karamellpopcorn

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Utsökta små bakverk som inte alls är svåra att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Nyp ihop smör, mjöl och socker. Tillsätt vatten och knåda till en deg. Tryck ut i 8 formar och ställ i kylen 15 minuter. Nagga med en gaffel och grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
  3. Värm den karamelliserade mjölken försiktigt och vänd ner den hackade chokladen. Fördela chokladkolasåsen i de gräddade pajskalen och ställ kallt 30 minuter.
  4. Karamellpopcorn: Smält socker och vatten under omrörning i en stor stekpanna. Häll i popcorn och vänd snabbt runt i sockret. Gör i omgångar om stekpannan är liten. Häll ut på bakplåtspapper och låt svalna.
  5. Garnera chokladkolapajerna med karamellpopcorn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.