Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkolatårta med julsnö

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Den här är efterfrågad av mina barnbarn så jag har precis gjort 4 stycken. Alldeles lagom efter julmaten när man bara är sugen på något litet till kaffet. Ingen ugn behövs. Det blir även fint att dekorera med marsipantomtar i stället för marängerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda finkrossade mandelbiskvier, råsocker flor och smält smör. Tryck ut i en form med löstagbar kant, även en liten bit upp på kanten. Ställ kallt.
  2. Blanda ihop allt utom vaniljsocker och smör och koka i ca 30-40 minuter. Rör ner vaniljsocker och smör. Låt krämen svalna en aning innan den hälls över bottnen. Ställ kallt igen.
  3. Smält choklad, nougat och smör i grädden på svag värme. Låt svalna något och häll över kolakrämen. Ställ tårtan kallt tills den ska serveras.
  4. Dekorera med smulade maränger. Bjud gärna vispad grädde till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.