Rör ihop matfett, kakao och florsocker till en jämn och smidig smet.
Smält matfettet i en tjockbottnad kastrull.
Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en smidig smet. Klicka ut smeten på smord plåt eller bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen, 200°C, ca 5 minuter.
Låt flarnen svalna något. Lossa dem från plåtarna och bred litet chokladkräm på varje flarn.
Lägg ihop dem två och två. Doppa ena halvan av varje flarn i smält blockchoklad.
Låt stelna på ett bakplåtspapper.
Dessa havreflarn blev supergoda, inte så "flötiga" som jag råkat ut för flera gånger.
Bakade en sats med smörkräm och en sats utan till vardags.
Kommer att bakas flera gånger.
Fullpott på poängen.
Sork1 maj 2011
Verkligen jättegod festkaka!
Tack så mycket för det receptet!
Dessa havreflarn blev supergoda, inte så "flötiga" som jag råkat ut för flera gånger. Bakade en sats med smörkräm och en sats utan till vardags. Kommer att bakas flera gånger. Fullpott på poängen.
Verkligen jättegod festkaka! Tack så mycket för det receptet!
Verkligen goda en riktig kalaskaka.
En supergod kaka.Får högsta betyg.