Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkräm med maräng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En perfekt, liten dessert efter en god måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och vispa ner mjölet till en slät massa/smet. Späd med mjölken under kraftig omrörning/vispning till en jämn och tjock smet. Blanda kakao och socker och rör ner i smeten.
  2. Ta kastrullen från plattan, tillsätt äggulorna som du först vispar upp lätt och rör smeten slät. Fördela smeten i fyra små portionsformar eller en liten pajform.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret och vispa ytterligare några minuter. Spritsa eller klicka ut marängen över chokladkrämen.
  4. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, ca 8-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.