Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosa rutor med chokladfyllning

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Läckra kakor.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka snabbt samman alla ingredienserna till mördegen och lägg den kallt att vila ca 30 min. Bryt chokladen till fyllningen i mindre bitar. Ge crème fraichen ett uppkok och ta från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den smält och krämen är blank och slät. Klä en liten långpanna 18 x 25 cm med bakpapper. Sätt ugnen på 200 grader. Dela mördegen i 2 delar och tryck ut den ena degbiten jämnt i botten på formen. Bred ut chokladkrämen ovanpå. Kavla ut deg nr 2 i samma mått som formen. Lyft över och lägg den på chokladfyllningen. Stick några hål med en gaffel genom deglocket. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-30 min. Låt kallna i formen. Blanda samman florsockret och vattnet till en slät glasyr. Stjälp varsamt upp kakan ur formen och bred på glasyren jämnt över ytan. Låt glasyren stelna och skär därefter upp i bitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Allimac 2 mars 2009

    Åh, dessa är jättegoda! Tror receptet stod i en Allers första gången jag testade dessa. De blev snabbt en favorit och har gjorts flera gånger sen dess! :) Laddar även upp en bild!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.