En utsökt och luftig tårta bakad helt utan mjöl.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan, vispa ner den i äggen med elvisp.
Sikta ner kakaon. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smörj formen och häll i massan.
Grädda mitt i ugnen 15-18 minuter, låt kallna.
- Smält chokladen i en skål i vattenbad, ta upp skålen och rör ner äggulorna och ½ dl ovispad grädde, låt svalna ca 15 minuter.
Vispa resten av grädden, vänd ner 1/3 dl av grädden i chokladkrämen och därefter resten. Rör med varsam hand och häll moussen över tårtbotten. Ställ kallt minst 2 timmar.
- Skala apelsinerna med en vass kniv och skär ut skinnfria klyftor, lägg dem i en skål och låt dem marinera med lite Grand Marnier.
- Lägg upp tårtan på ett serveringsfat och sikta över kakao. Servera med de marinerade apelsinerna.
Publicerat den
11 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar