Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmoussetårta med marinerade apelsiner

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En utsökt och luftig tårta bakad helt utan mjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan, vispa ner den i äggen med elvisp. Sikta ner kakaon. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj formen och häll i massan. Grädda mitt i ugnen 15-18 minuter, låt kallna.
  2. Smält chokladen i en skål i vattenbad, ta upp skålen och rör ner äggulorna och ½ dl ovispad grädde, låt svalna ca 15 minuter. Vispa resten av grädden, vänd ner 1/3 dl av grädden i chokladkrämen och därefter resten. Rör med varsam hand och häll moussen över tårtbotten. Ställ kallt minst 2 timmar.
  3. Skala apelsinerna med en vass kniv och skär ut skinnfria klyftor, lägg dem i en skål och låt dem marinera med lite Grand Marnier.
  4. Lägg upp tårtan på ett serveringsfat och sikta över kakao. Servera med de marinerade apelsinerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.