Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkräm med romglaserade körsbär och hasselnötskrokant

 
Skriv ut

Som en lyxig variant av körsbärschokladen Mon Cheri. Körsbär brukar gå att hitta i frysdisken eller på burk. Byt ut hasselnötterna mot mandel, om det finns nötallergiker bland gästerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Ställ smeten i kylen.
  2. Lägg körsbär, socker och rom i en kastrull och koka ihop till en simmig konsistens. Låt kallna.
  3. Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills de börjar svarta och skalet spricker. Gnugga av skalet i en kökshandduk och grovhacka nötterna. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka tills lagen är 180 grader. Blanda i hasselnötter och koka ca 1 minut. Tillsätt smöret och koka ytterligare ca 1 minut. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt stelna. Finhacka sedan krokanten.
  4. Vispa upp chokladkrämen till en fast kräm. Fördela den i små skålar eller glas. Toppa med körsbär och krokant.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.