Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkrämspaj

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Inte det minsta nyttigt... Men jisses en dröm...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mördegsform 1. Smörj en form med vågig kant och löstagbar botten, 20 cm i diameter och 5 cm djup. 2. Sikta ner mjölet och kakaopulvret i en skål. Tillsätt smöret, skuret i små bitar, och arbeta in det med fingertopparna. Tillsätt sockret och arbeta ihop blandningen till en deg. 3. Tryck med hjälp av händerna ut degen över formens botten och kanter i ett jämnt lager. Grädda i 175°C i 20 minuter. Låt mördegsformen svalna.
  2. Fyllning 4. Strö gelatinet över vattnet i en liten skål och låt dra. 5. Vispa samman sockret med äggulorna, majsenamjölet och lite av mjölken i en skål. Koka upp resten av mjölken tillsammans med kaffepulvret och häll den över äggsmeten under kraftig vispning. 6. Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm den försiktigt under omrörning tills smeten har tjocknat. Ta av från värmen och vispa i gelatinet tills det har smält. 7. Tillsätt chokladen och rör om tills den har smält. Låt svalna en aning och häll sedan smeten i mördegsformen. Låt stå några timmar i kylskåpet tills fyllningen har stelnat. 8. Flytta över mördegspajen till serveringsfat. Vispa grädden tills den är så hård att den håller formen. Bred ut den över formen och strö över rikligt med chokladrullar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.