Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmarängglass

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Choklad, bär och glass är det inte många som kan motstå.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitor och citronsaft till ett fast skum. Blanda 1½ dl kakao och strösocker, vispa ner lite i taget av äggvitan.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper och markera två cirklar med hjälp av en springform, ca 22 cm i diameter. Bred ut smeten i cirklarna, lämna en kant på 2 cm runtom.
  3. Grädda marängen i en timma. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar två timmar i eftervärmen.
  4. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt yoghurt och kesella och rör om till en slät smet.
  5. Lägg en av bottnarna i botten av springformen. Häll på glassmeten och fördela ca 1 dl av hallonen över smeten. Lägg på den andra marängen. Låt stå i frysen i minst fyra timmar. Ta loss ur formen och sikta över 2 msk kakao.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.