Choklad, bär och glass är det inte många som kan motstå.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitor och citronsaft till ett fast skum. Blanda 1½ dl kakao och strösocker, vispa ner lite i taget av äggvitan.
- Klä en plåt med bakplåtspapper och markera två cirklar med hjälp av en springform, ca 22 cm i diameter. Bred ut smeten i cirklarna, lämna en kant på 2 cm runtom.
- Grädda marängen i en timma. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar två timmar i eftervärmen.
- Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt yoghurt och kesella och rör om till en slät smet.
- Lägg en av bottnarna i botten av springformen. Häll på glassmeten och fördela ca 1 dl av hallonen över smeten. Lägg på den andra marängen. Låt stå i frysen i minst fyra timmar. Ta loss ur formen och sikta över 2 msk kakao.
Publicerat den
7 september 2011
Skriv kommentar