Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmarängtårta med mango- och passionspannacotta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Frasiga chokladbottnar varvas med créme chantilly och len pannacotta. 3 underbara smaker i 1!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladmarängbottnar: Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ihop äggvita och socker i en bunke. Värm smeten under omrörning över vattenbad tills sockret smält, ca 2 minuter. Ta bort från vattenbadet och vispa ca 10 minuter tills smeten är fast och blank. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad och vänd ner i marängsmeten. Spritsa 3 runda bottnar, ca 18 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 2 timmar.
  3. Mango- och passionsfruktspannacotta: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter. Mixa mangon till en puré. Dela och gröp ur passionsfrukterna och rör ner i purén. Värm purén med grädde, socker och vatten under omrörning. Rör ner gelatinet och låt smälta. Klä en liten rund form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter, med plastfolie och häll i pannacottan. Låt stå i kyl i minst 2 timmar.
  4. Créme chantilly: Vispa grädde, socker och vaniljpulver fast.
  5. Montering: Lägg en marängbotten på ett tårtfat. Bred på hälften av grädden, lägg på en till botten och bred på resten av grädden. Lägg på pannacottan och den sista bottnen. Låt stå i kyl 1-2 timmar innan servering.
  6. Garnera med smält ringlad choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.