Sprött, syrligt och sött. Spröd chokladmaräng möter frisk, Camparispetsad apelsinkompott. Servera med vaniljglass och chokladsås.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Häll äggvitor och socker i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa 5-10 minuter till en blank, fast smet. Ta marängsmeten från värmen och vispa tills den är sval och tjock. Ringla chokladsåsen i marängsmeten. Blanda runt ett varv med en slickepott. Spritsa ca 50 maränger på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme. Lägg dem på galler och låt torka.
- Blodapelsinkompott:
Skölj blodapelsinerna noga i ljummet vatten. Riv skalet av 2 apelsiner. Skala och skär alla apelsiner i hinnfria filéer över en skål för att ta tillvara saften, mät till ca 1 dl pressad saft. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda apelsinskal, pressad saft, socker, vatten, vaniljfrön och vaniljstång i en kastrull. Koka ihop tills ca 1 dl återstår. Blanda ner apelsinfiléer och Campari. Låt kallna.
- Servera apelsinkompotten och maränger till vaniljglass. Ringla chokladsås över.
Publicerat den
21 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar