Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbspaj med vit chokladmousse och mjölkchoklad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Söt och himmelsk god jordgubbspaj med både mjölk- och vitchoklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Fördela smöret i mjölet och tillsätt sockret. Nyp ihop degen med äggulan och ev lite vatten. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Klä en smord form, ca 24 cm i diameter med degen. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 20 minuter tills det är gyllene. Låt det svalna.
  4. Chokladmousse: Hacka och smält den vita chokladen över ett vattenbad eller i mikron. Vispa äggulor med florsocker tills det är krämigt. Rör i chokladen. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i chokladblandningen.
  5. Pensling: Smält mjölkchokladen över ett vattenbad eller i mikron. Pensla pajens insida med chokladen. Låt den stelna.
  6. Häll chokladmoussen i pajskalet och fördela halverade jordgubbar över. Strö över hyvlad vit choklad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • chokladtryffel 19 juni 2014

    Hej Om nån gör denna kakan är jag tacksam för bild :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.