Eftersom jag fick äran att skapa efterrätt till Nyårsdesserten 2014
fick det bli 3 olika sorter då jag hade svårt att välja vilken jag ville göra.
Då gjorde jag dessa som bestod av:
Creme brulee dekorerad med sharonfrukt
Mördegskaka med apelsin fyllda med lemoncurdgrädde och
Aftereight kuber fyllda med chokladmousse toppat med hallonspegel + bär och frukt.
Instruktioner
- Chokladmousse: (Enkel variant)
Värm grädde till kokpunkt och ställ den åt sidan.
Lägg i chokladen och rör tills det har smält.
Häll upp i en skål och ställ kallt i minst 6 timmar.
Vispa sedan gräddchokladen tills den är fluffig som vispad grädde.
Hallonspegel:
Lägg hallonen i en sil och pressa ur saften ur dom. Blanda i strösocker till önskad sötma.
Blanda gelatinpulvret i det heta vattnet så att det löser sig.
Blanda ner gelatinblandning i hallonsåsen och låt stå en stund.
"Svetsa" ihop fyra after eight kakor med hjälp av gasbrännaren till en kub. Eller smält ner lite choklad och "spackla" ihop kanterna. (Kan göras i förväg)
- Spritsa chokladmoussen i kuberna. (Förbereds de ett tag innan kan man ställa kuberna i bullformarna och tas bort vid servering)
Häll hallonsåsen över moussen och låt stelna till.
Garnera med frukt eller bär.
Publicerat den
4 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar