Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aftereight kuber fyllda med chokladmousse toppat med hallonspegel

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Eftersom jag fick äran att skapa efterrätt till Nyårsdesserten 2014 fick det bli 3 olika sorter då jag hade svårt att välja vilken jag ville göra. Då gjorde jag dessa som bestod av: Creme brulee dekorerad med sharonfrukt Mördegskaka med apelsin fyllda med lemoncurdgrädde och Aftereight kuber fyllda med chokladmousse toppat med hallonspegel + bär och frukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladmousse: (Enkel variant) Värm grädde till kokpunkt och ställ den åt sidan. Lägg i chokladen och rör tills det har smält. Häll upp i en skål och ställ kallt i minst 6 timmar. Vispa sedan gräddchokladen tills den är fluffig som vispad grädde. Hallonspegel: Lägg hallonen i en sil och pressa ur saften ur dom. Blanda i strösocker till önskad sötma. Blanda gelatinpulvret i det heta vattnet så att det löser sig. Blanda ner gelatinblandning i hallonsåsen och låt stå en stund. "Svetsa" ihop fyra after eight kakor med hjälp av gasbrännaren till en kub. Eller smält ner lite choklad och "spackla" ihop kanterna. (Kan göras i förväg)
  2. Spritsa chokladmoussen i kuberna. (Förbereds de ett tag innan kan man ställa kuberna i bullformarna och tas bort vid servering) Häll hallonsåsen över moussen och låt stelna till. Garnera med frukt eller bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.