Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmousse

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Helt otroligt enkelt och gott! snabblagat dessutom, kan förberedas om man har mycket annat att göra. I receptet ges förslaget att moussen ska serveras med jordgubbar och basilikasås, men den var finfin att äta som den var med. Mycket chokladsmak, så det är tillåtet att äta med vispad grädde. Receptet kommer från Klara Dessers bok "KlarasGI- mat", bokförlaget Prisma 2004, s. 126-127.

Ingredienser

Instruktioner

Dela äggen, vispa vitorna till ett hårt skum. Blanda socker och gulorna. Smält chokladen, i micro (akta, kan bränna) eller vattenbad. Häll den smälta chokladen i äggulesmeten och rör sedan ned i vitorna försiktigt. Fördela smeten i formar eller fina glas (att servera ur) och låt stå kallt ett par timmar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anluk 10 november 2007

    Wow den får bli nästa lördagsefterrätt!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.