Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmousse eller glass - välj själv!

(5 kommentarer)  
Chokladmousse eller glass - välj själv! Chokladmousse eller glass - välj själv!
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Här får ni ett recept till en underbar chokladmousse eller en himmelsk glass. Det är helt upp till dig beroende på hur mycket tid du har på dig eller vad du är sugen på. Vad väljer du? Kylen eller frysen?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Separera äggulorna från äggvitorna.
  2. Smält blockchokladen via vattenbad. Vattenbad: Koka upp vatten i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en skål som tål värme. Lägg skålen i kastrullen och låt chokladen smälta. Se upp så att det inte kommer i något vatten i chokladen.
  3. Blanda ihop äggulorna med den smälta chokladen.
  4. Vispa grädden. Vänd sedan ned choklad- och äggblandningen i grädden och blanda så den blir jämn.
  5. Stoppa sedan in i kylen för en supergod chokladmousse eller i frysen för en himmelsk glass. Lägg gärna upp i portioner (höga glas/skålar) innan för en fin uppläggning.
  6. Litet tips: Servera med frysta hallon eller andra bär.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • rosco 24 juli 2011

    När och hur har Du i äggvitan som skulle separeras?

  • onlycornelia 24 juli 2011

    Det är bara äggulan som används (se ingredienser; 2 äggulor). Äggvitan kan slängas. Ursäkta otydligheten! :)

  • katbeghan 24 juli 2011

    Tyckte den var ganska god. Har provat den som ljus kokchoklad och glass idag. i morgon blir det som mousse... Spännande att se vilken som är godast. Nästa gång skall jag nog prova med mörk choklad så det blir något mera chokladsmak. Vilken choklad använde du själv onlycornelia? Ser lite mörkare ut än min... Som betyg4 av mig och en 3a av min man. Han ville ha mörk choklad istället, jag ville ha ljus:-)

  • onlycornelia 26 juli 2011

    Vad kul med lite feedback! :d Till den chokladmousse jag gjorde på bilden använde jag mörk "ögon" choklad (mörk choklad alltså). Det förklarar nog färgskillnaden och jag tycker själv att det är godare med mörk choklad för att det just blir mer smak :')

  • Kakan1986 20 januari 2012

    Detta är en superenkel favorit hos oss! Brukar använda marabous mörka choklad, eller mörkare varianter som ex dom från Lindt med kaffesmak. Mycket gott, tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.