Receptet ger fler flarnkorgar än vad som behövs till servering, men de kan sparas om de förvaras svalt i tätslutande burk, gärna i frysen.
Instruktioner
- Ugn: 175 grader.
- 1) FLARN: Smält smöret tillsammans med sockret och sirapen. Ta kastrullen från värmen och rör i mjölet. Låt svalna. Klicka ut smeten på plåt med bakpapper. Beräkna ungefär 3-4 klickar/plåt, ca 1½ msk styck. Grädda i mitten av ugnen, 8-10 min. Låt svalna en aning. Lägg varje flarn på uppochnervända glas. Låt stelna och ställ dem sedan på galler.
- 2) CHOKLADMOUSSE: Smält chokladen och låt svalna av. Vispa äggulorna. Vispa grädden löst. Rör ner ett par matskedar av grädden i gulorna. Blanda ner äggsmeten i chokladen lite efter hand. Tillsätt sedan resterande grädde, men bara lite till en början. Rör om och blanda i resten.
- 3) Spritsa eller klicka ut moussen i korgarna. Låt stå några tim i kylen men inte för länge så att rånen mjuknar. Dekorera med bären för säsongen och något kryddgrönt.
Publicerat den
24 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar