Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmousse Lchf

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar 20 minuter
Skriv ut

En mustig efterrätt för den som gillar choklad , enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen i vattenbad eller mikron, dela äggen, vispa äggvitorna hårt, vispa grädden. Blanda ner äggulorna i chokladen ett åt gången, blanda sedan ner vispad äggvita och vispad grädde.
  2. Ställ det att vila i några timmar i kylen.
  3. Tycker du att den blir lös när du blandat ihop allt misströsta inte den hårdnar! Enda sockret som är i, är det som finns i chokladen.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • Masofhan 8 februari 2009

    Mycket god. Enklare att göra hemmagjord mousse än vad jag hade trott.

  • Pilla81 30 oktober 2009

    Detta ska jag göra nu, va spännande och gott det låter :) Återkommer med betyg!

  • nisseman 27 februari 2010

    Det blir jättegott att lägga lite hallon i botten och hälla moussen över.

  • geztryne 27 januari 2011

    väldigt god!!

  • Lunchdax 1 februari 2011

    Tack för detta superrecept! Det blev väldigt väldigt gott! Jag hade frusna blåbär och hallon i botten samt uppepå, som fick stå i kylen tillsammans då, vilket var så gott! Hade ingen 70% choklad hemma, så jag tog vanlig mörk, men nästa gång tar jag högre halt!

  • miramamman 19 februari 2011

    jättegott och enkel att göra

  • emmarenstrom 3 mars 2011

    Supergott och enkelt att göra! : )

  • carinha40 22 maj 2011

    Jag använde mörk choklad från http://carbzone.se/ alltså Low carb..då blir det bara2gram kolhydrat per 100 gram choklad. Perfekt.

  • lenasj65 17 oktober 2011

    Fantastiskt gott! Å suveränt enkel att göra!! :)

  • geztryne 2 februari 2012

    jag älskar denna! har gjort den många gånger!! särskilt gott att tina lite hallon och ha på! :) tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.