Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmousse med flingsalt och fikon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En len chokladmousse är detsamma som ren njutning. Den här får en spännande smakbrytning av flingsalt och en läcker topping av karamelliserade fikon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden hårt. Bryt chokladen i bitar och smält över ett vattenbad. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör först i lite av grädden och sedan resten. Smaksätt med salt. Fördela moussen i glas eller koppar. Låt stelna någon timme i kylen före servering.
  2. Skär fikonen i klyftor. Stek dem tillsammans med sockret på svag värme i smöret, gärna i en teflonpanna.
  3. Toppa moussen med fikonen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.