Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmousse med glöggsås och pepparkaksfnös

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En oslagbar juldessert för den som gillar choklad, glögg och pepparkakor. Moussen går naturligtvis att servera skilt för sig men glöggsåsen tillför lite syrlighet och pepparkakorna krispighet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladmousse: vispa äggulor och socker ordentligt. Vispa grädden lätt. Smält chokladen i vattenbad. Vispa i chokladen tillsammans med lite lättvispad grädde i ägg- och sockerblandningen. Vispa sist ner resten av grädden. För att få chokladmoussen hårdare kan man ha i ett halvt blötlagt gelatinblad som man smälter försiktigt i lite vatten i en kastrull. Häll blandningen i små skålar och låt svalna i kylen.
  2. Glöggsås: karamellisera sockret i en stekpanna, tillsätt glöggen. Låt blandningen sjuda, tillsätt kanel och vaniljstång (uppskuren på längden). Låt såsen koka tills hälften återstår. Såsen skall sedan kallna. Smaka eventuellt av såsen med lite citronsaft. Vid servering, rippla på glöggsåsen på chokladmoussen och servera med pepparkaksfnös.
  3. Pepparkaksfnös: smula pepparkakorna, tillsätt farinsocker. Blanda och smula över moussen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sarco 14 januari 2010

    moussen blev god men smakade lite för mycket socker. glöggsåsen lyckades jag inte alls med.. :/ ingen tyckte riktigt smakerna passade men helt ok annars

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.