Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmousse med lingon och gin

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En riktigt läcker chokladmousse med lingon. Dekorera med några färska bär och en myntakvist.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mixade lingon och gelésocker Multi i en kastrull. Rör om och koka upp ca 30 sekunder.
  2. Vispa äggulorna och tillsätt den heta lingonmixen under vispning. Tillsätt gin och fortsätt att vispa tills blandningen har svalnat.
  3. Bryt chokladen i bitar och lägg i en djup tallrik. Smält chokladen på högsta effekt i mikron, ca 2 minuter eller över vattenbad på spisen. Rör om.
  4. Tillsätt chokladen under omrörning i lingonblandningen.
  5. Vispa grädden och rör ner den snabbt. Häll upp moussen i små portionsformar och ställ dem kallt i kylen, minst 2 timmar.
  6. Servera med några lingon på toppen och färsk mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.