En god efterrätt som jag hittade i en tidning!
Instruktioner
- Moussen:
Smält choklad i vattenbad.
Vispa med lätt hand ihop kaffe, kokande vatten, likör och vaniljkorn.
- Vispa ägg vitorna till halvhårt skum, tillsätt socker och vispa vidare tills de är ordentligt styva.
Häll i kaffeblandningen och vänd försiktigt runt med en degskrapa tills massan är helt blandad.
Häll upp moussen i glas och ställ dem i kylskåpet i ca 4 timmar.
- Locket:
Mixa halvtinade svarta vinbär med socker och vanilj och häll genom en sil. Ställ i kylen.
- Gör toppingen genom att röra ner strimlor av apelsinskal i en kastrull med honung och vanilj.
Ta upp dem när de är klibbiga och lägg på bakplåtspapper för att svalna.
- Häll ett svartavinbärslock på moussen innan servering. Garnera med apelsinskal.
Publicerat den
1 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar