Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmoussekaka med pannacotta

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Pannacotta med chokladmousse Mmmm

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladbotten: 1. Vispa äggulorna med hälften av sockret och kakaon 2.Vispa resten av sockret och kakaon med äggvitorna 3. Blanda samman äggsmeten med marängsmeten med slickepott 4. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt och bred ut smeten 5.Grädda kakbotten i 160 ° C 10-15 minuter.
  2. Yoghurtpannacotta: 1. Dela vaniljstången längs med 2. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 min. ta upp och krama ur vattnet 3. Koka upp grädden,vaniljstången och sockret tillsätt gelantinet. 4. Ta upp vaniljstången. Tilsätt yoghurt, rör om. Spara av 3-4 msk yoghurtpannacotta till glasering av kakan. Häll resten av yohurtblandingen över i en mindre form än den formen kakan skall tilllagas i. Ställ in i kylen för att stelna
  3. Chokladmoussen: 1. Bryt chokladen i mindre bitar 2. Smält smöret, lägg i chokladen smält ihop. Kyl av lite. Rör in vispade äggulor 3. Blöt gelantinbladen i kallt vatten i 5 min 4. Vispa äggvitor och socker till marängsmet 5. Smält gelatinet i kaffet och rör i chokladen. Vänd in marängsmeten Lägg ihop kakan så här 1. Skär till chokladbotten så den passar en springform på 26 cm. 2. Lägg pannacottan i mitten av formen och täck med chokladmuossen. Stryk med en varm kniv över toppen så den blir slät och blank 3.Glasera med ett tunt lager yoghurtpannacotta . Låt kakan stå kallt i 2-3 timmar innan servering. 4.Servera kakan i tårtbitar med lite kakao siktat ovan på

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • _Zollan 8 mars 2009

    Denna va väldigt uppskattad när jag gjorde denna första gången till mina svärföräldrar, så¨uppskattad att jag fick göra tre till till ett 30 års kalas. tyvärr inte lika uppskattad av mig själv.

  • Mariahed 3 januari 2010

    Jättegod men jättemycket. 8 personer något underskattat - räcker mer till 16 personer och två formar. Men god! Tog 70% choklad men ska minska lite på procenten till nästa gång.

  • ec_jc 24 maj 2011

    Hej! Jag letar efter ett recept på en chokladbotten och undrar hur chokladbottnen på denna kaka blir? Blir den som maräng? Eller blir den mer som att den smälter i munnen, som ett mellanting mellan tryffel och kladdkaka?

  • Lunchdax 2 april 2012

    Blandat resultat. Bottnen var ingen favorit, trots att jag hade den inne 10min extra tills den var färdiggräddad (=inte kladd på bakpinnen) så blev det blöt och fuktig även om den inte var kladdig. Dessutom var den inte så god smak och inte så söt - så den smakade faktiskt vispat ägg (för er som har råkat smakat maräng utan socker......). Yoghurtpannacottan gillade vi inte heller, men det beror på att den smakar yoghurt fortfarande - trots att jag valde både att ersätta 2dl yoghurt med grädde för att få mildare smak. Men smaksak som sagt. Däremot är chokladmoussen fantastisk - jag gjorde dock lite ändringar då jag kokade vanligt starkt kaffe (som råkade svalna och fick micras sen...) och tog bara 1dl av det och fyllde på med 0,5dl grädde istället. Underbar chokladsmak med en touch av kaffe. Sammanslaget blir det därför en 3a.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.