En riktigt elegant dessert med björnbär som sötats med lönnsirap.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Fäst ett smort och lätt mjölat bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Mal valnötterna och blanda dem med sockret. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned nötblandningen. Bred ut smeten i formen. Grädda längst ned i ugnen ca 25 minuter eller tills bottnen är genomgräddad. Pröva med sticka. Lossa och gör ren kanten och låt bottnen kallna.
- Smält chokladen över vattenbad. Separera gulorna från vitorna. Vispa äggvitorna till fast skum. Vispa grädden. Rör ned äggulorna i chokladen och litet av grädden. Blanda ned chokladen i resten av grädden och vänd försiktigt ned vitorna.
- Sätt tillbaka kanten på formen och häll i chokladmoussen. Ställ kallt att stelna minst 3 timmar. Blanda björnbären med lönnsirapen och servera till tårtan.
Publicerat den
9 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätte god och enkel...