Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmoussetårta med hallon

 
Skriv ut

En tårta som görs i två steg, dag 1 och dag 2. Choklad och hallon, en utmärkt kombination och geléen ovanpå gör att tårtan blir extra "lyxig".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker till tårtbotten. Blanda mjöl och bakpulver och rör i samt vatten och den siktade kakaon. Rör ihop och bred ut på bakplåtspapper på en ugnsplåt (som till rulltårta). Grädda 5 minuter.
  2. Mosa de tinade hallonen lätt med socker.
  3. Smält chokladen till moussen i vattenbad eller på låg värme i mikro. Vispa grädden. Rör ner ägggulorna i den något avsvalnade, smälta chokladen och vänd ner smeten i grädden. Skär ut en botten av sockerkakan, lagom stor att passa i en springform. Lägg en ring smörpapper runt innerkanten. Bred mosade hallon över tårtbottnen och lägg den i formen. Bred ut chokladmoussen ovanpå. Gör ytan så slät som möjligt. Täck över och frys in.
  4. Dag 2: Hacka chokladen och sikta kakaon. Koka upp vatten, socker och glykos (köps på apotek). När det kokar tillsätts choklad, kakao och grädde. Låt sjuda på svag värme cirka 30 minuter eller tills geléet bara droppar, inte rinner från en visp som doppats i koket. Lägg då i de blötlagda, mjuka gelatinbladen i chokladsmeten och låt dem smälta. Sila geléet genom en sil ner i en skål och täck ytan med plastfolie. Kyl till cirka 35 grader.
  5. Ta fram den frysta moussetårtan och ta den ur formen. Häll över rikligt med chokladgelé så att det täcker moussen. All chokladgelé går troligen inte åt, resten kan sparas i kylen. Använd en lång och böjlig stekspade och jämna till ytan, helst i ett tag. Täck också kanterna med chokladgelé.
  6. Ställ tårtan på ett fat och låt den tina 3-4 timmar i kylen. Garnera med små dragéägg eller marsipankycklingar till påsk, eller hallon som på bilden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.