Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmoussetårta med jordgubbar

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Supergod och saftig chokladtårta som är snabb och enkel att göra till vardag och fest. Den består av en smarrig kladdkaka till botten, följt av färska jordgubbar och rostade nötter, i bildens fall mandlar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull, ta den sedan av plattan och rör i socker och ägg. När detta är väl blandat rör i resten av ingredienserna till kladdkakan. Lägg smeten i den smorda formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Den ska ha en rätt hård yta men vara kladdig i mitten.
  2. Vispa under tiden moussen och låt den stå i kylskåpet och stelna lite medan kakan gräddas. Hacka nötterna i små bitar och rosta dem i en stekpanna eller kastrull på hög värme under kort tid tills de börjar anta en mörkare färg.
  3. Ta ut kladdkakan och låt den svalna en stund. Bred sedan ut moussen över kakan, skiva jordgubbar och lägg på, och avsluta med att sprida över de rostade nötterna.
  4. Klart att servera!
  5. Tips: Risken finns att kakan blir kladdig att servera, låt då moussen stelna lite längre i kylskåpet, alternativt använd mjölk istället för vatten att blanda den med.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.