Imponera på dina fikagäster med en läckert randig moussetårta! Tårtan består med två lager mousse och en härlig tryffel på toppen.
Instruktioner
- Botten:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ihop det med socker och ägg. Blanda ihop kakao, vaniljsocker, salt och mjöl och tillsätt det till smörblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 14 minuter. Låt den kallna helt.
- Tryffel:
Smält smöret, tillsätt grädden och låt det koka upp. Ta kastrullen från plattan. Hacka chokladen i mindre bitar och vänd ner den i den varma grädden. Rör tills tryffeln är blank och slät. Låt den kallna.
- Mörk chokladmousse:
Hacka chokladen fint och smält den över ett vattenbad. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 10 minuter, krama sedan ur vattnet. Koka upp ½ dl av grädden i en kastrull och häll den varma grädden över chokladen. Rör om tills chokladen har smält. Blanda ner gelatinbladet i den varma chokladröran och rör tills gelatinet har smält.
- Vispa resten av grädden löst (För hårt vispad grädde blir en grynig mousse) Vänd försiktigt ner chokladröran i den vispade grädden. Bred ut den mörka chokladmoussen på den kalla bottnen och ställ den i frysen i ca 1 timme.
- Gör sedan den ljusa chokladmoussen på samma sätt som den mörka. Fyll på med den ljusa moussen och ställ tårtan i frysen igen. När tårtan är kall och hård, häll på den blanka, fina tryffeln.
Publicerat den
20 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar