Chokladmoussetårta

Ja, det är bara att äta och njuta...

Chokladmoussetårta
Källa: Foto:www.dansukker.com
Uppladdad av: MrsC
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Botten:
2 stora ägg
4 msk Dansukker Sweet & Less
2 msk kakao
2 msk vetemjöl
2 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj

Mousse:
1 gelatinblad
100 g mörk choklad, 70%
1 dl mellangrädde
2 ägg
3 msk Dansukker Sweet & Less
1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj

Garnering:
Frukt och/eller bär

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st
Visningar:
3100
Sparat:
60

Gör så här

Ugn 250°.

Kläm fast ett bakplåtspapper runt botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

Vispa äggen och Sweet & Less poröst. Blanda samman kakao, vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten.

Häll smeten i formen och grädda chokladmoussetårtan mitt i ugnen i i ca 7 minuter.

Lossa kakan från kanten och vänd upp kakan. Gör rent formen och lägg tillbaka bottnen.

Lägg gelatinbladet i blöt i rikligt med vatten.

Koka upp grädde och choklad i en kastrull.

Tag upp gelatinbladet och lägg det i chokladgrädden. Dela äggen i gulor och vitor, rör ner gulorna i chokladsmeten.

Vispa vitorna, vaniljsocker och Sweet & Less till fast skum. Vänd ner chokladsmeten i äggviteskummet.

Häll upp smeten i formen och ställ i kylskåp för att stelna.

Garnera chokladmoussetårtan med frukt och/eller bär precis före serveringen.
över 2 månader
över 2 månader
av sajoh69
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.