Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmoussetårta LCHF

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den här tårtan blev så lyckad att jag publicerar receptet här. Den passar utmärkt för en LCHF-are och kan varieras med smaksättningar och nötter. Men en liten bit räcker. Jag är säker på att jag kommer att laga den flera gånger. Receptet är väl tilltaget. Det räcker till minst 12 portioner, kanske till ännu fler om man serverar bär och grädde till. Sötningsmedel och likör kan uteslutas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen.
  2. Koka upp 2 dl av vispgrädden, ta av från värmen. Tillsätt chokladen och rör om tills den smält och krämen är blank och slät. Låt svalna.
  3. Vispa samman resten av grädden och crème fraichen så att den nätt och jämnt droppa från vispen. Krossa snabbkaffet till fint pulver. Sikta ner i chokladkrämen tillsammans med kakaopulver. Ha i en skvätt likör. Vänd ner grädden i chokladsmeten, rör till slät konsistens.
  4. Klä en rund bakform, ca 23 cm med plastfilm. Formen bör ha löstagbar botten. Häll smeten i formen.   Täck tårtan med plastfilm och ställ i kylen minst 10 timmar. Lossa tårtan från formen. Stjälp upp och ner på serveringsfat, lyft bort plastfilmen. Sikta över kakao eller dekorera med bär och vispad grädde. (Om man inte helt tar avstånd från socker kan man dofta över lite florsocker.)   Kommentar: Detta blir en stor tårta. Vi var fyra storätare och mer än halva tårtan blev kvar. Jag serverade hallon och vispgrädde till. Det skulle fungera bra att hälla upp i portionsglas/formar och servera som chokladmousse. Jättegott.   Jag skulle kunna tänka mig varianter, t ex med grovhackade nötter i smeten, rivet apelsin- eller citronskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.