Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmoussetårta med kaffe och hallon

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En maskulin tårta med mycket smak och styrka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret. Rör ihop socker och ägg. Blanda mjöl och kakao.
  3. Rör ihop allt och och fördela smeten i en springform. Baka av i ugnen i cirka 6 minuter. Låt den kallna.
  4. Brygg kaffe. Blötlägg gelatin i lite kallt vatten. Vispa samman äggulor och socker tills det blir vitt. Lättvispa grädden. Smält chokladen (gärna i mikro) till ungefär 50 grader.
  5. Smält gelatinet i det varma kaffet. Rör i gelatinet och den varma smälta chokladen i äggvispet. Rör det slätt.
  6. Vänd först i en tredjedel av den lättvispade grädden. Rör tills det blir slätt. Vänd sedan i resten av grädden.
  7. Bred ut hallonsylt på chokladbotten. Häll på chokladmoussen. Stryk toppen slät. Ställ i frysen över natten.
  8. Ta ut och låt tina i kyl ett par timmar. Pudra med kakao. Garnera gärna med färska hallon.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Christer_l_Hansson 21 december 2011

    Jag har ändrat måttenheterna

  • Christer_l_Hansson 23 december 2011

    Jag har satt punkter i den beskrivande texten

  • Christer_l_Hansson 29 december 2011

    Jag har tagit bort punkterna i ingridiensbeskrivningen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.