Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmuffins med rosa glasyr

(1 kommentar)  
  • Serverar: 14 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Dessa muffinsarna tycker jag ser så smaskiga ut ... Bara att titta på dem får det ju att vattnas i munnen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker. Smält smöret och häll i sockerblandningen. Häll i mjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver, potatismjöl, vaniljsocker och kakao i en egen bunke och blanda sedan detta i smeten.
  2. Hacka chokladen i bitar och rör ner i smeten. Sätt muffinsformar av papper i en muffinsform av aluminium. Fyll upp till ¾ med smet. Grädda i ugnen på 225°C i ca 18 minuter.
  3. Glasyren: Smält smöret och låt svalna. Blanda cream cheese med vaniljsocker. Rör ner smöret. Tillsätt florsockret och rör till en jämn kräm. Blanda ner karamellfärg och låt sedan glasyren stå i kylen en liten stund.
  4. Tag ut muffinsen ur aluminiumformen och låt dem svalna. Bred eller spritsa glasyren på muffinsen och dekorera med strössel.
  5. Det kommer att bli glasyr över om du bara gör en sats muffins, så gör dubbelt så många muffins eller halvera satsen med glasyren.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Milajki 18 januari 2010

    Asså.. vad betyder pkt? ska det lixom vara ett helt paket florsocker? : ooo eller är jag dum?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.