Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmuffins med marängsmörkräm - LCHF

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna fick jag lite inspiration av tårtspecialisten.se Hon gör grymma recept och jag gjorde en LCHF version

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladmuffins
  2. Smält smöret i en kastrull på spisen. Vispa samtidigt upp äggen med sötningsmedlet. Det ska bli väldigt fluffigt! Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Om ni gillar sött så tillsätt lite extra i det torra. Vispa ned torringredienserna i äggblandningen och sist det smälta smöret. Blanda nu ned hallonen men spara vätskan då vi kommer använda den till marängkrämen. Klicka ned blandningen i muffinsformar. Ha dom helst i en muffinsform så de behåller formen bra. In i ugnen i mitten och i cirka 10 min. Känn med en sticka; de ska bara vara liiite kletiga. Låt dom kallna i muffinsformen i kylen.
  3. Marängsmörkräm
  4. Vispa upp äggvitor, vaniljpulver och sötningsmedel i en bunke ovanför ett vattenbad. Ta gärna hjälp av en termometer för marängen ska helst bli 65 grader. Efter är smeten varm, tjock och blank så ta bort den från vattenbadet. Fortsätt vispa tills smeten är kall och medans detta händer klicka i smör lite i taget så den blandas väl med marängsmeten. Vispa tills smeten är blank och tjock.
  5. Smaka av, kanske lite mer sötningsmedel eller citron?
  6. Tips! Marängsmörkräm är jättetacksam att smaksätta med t ex essanse eller bär m.m Jag tog upptinade hallon och använde vätskan av dom till att smaksätta krämen med.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Jess-ab 20 februari 2013

    Goda! Men jag tog lite björksocker i äggvispet och det blev inte så fluffigt. Men gick bra ändå, blev som normala muffins. Däremot så lyckades jag inte med marängen. Den blev väldigt grynig istället för blank:-( jag vispade för hand, skulle man ha elvisp eller? så jag gjorde en annan toppning på äggulorna och smör och Philadelphiaost plus stevia. O lite kaffepulver i det oxå. Gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.