Glasyren till de här muffinsen är blandat med florsocker och kaffelikör. Och ännu lite festligare blir muffinsen om du toppar med chokladöverdragna kaffebönor.
Instruktioner
- Sikta ner kakaopulvret i en kastrull. Tillsätt vatten och sirap. Ge blandningen ett uppkok. Ta kastrullen från plattan och låt svalna.
- Rör matfett och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje ägg. Sikta ner de torra ingredienserna och rör om. Häll smeten i den nu ljumma kakaoblandningen. Rör slätt och jämnt.
- Fördela smeten i pappersformar. Grädda i 175 grader mitt i ugnen 20-25 minuter. Känn med sticka att de är färdiga. Låt svalna.
- Glasyr och garnering:
Rör samman florsocker och likör. Fördela på muffinsen och toppa med chokladbönor.
Publicerat den
16 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar