Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmums med mockaglasyr

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Glasyren till de här muffinsen är blandat med florsocker och kaffelikör. Och ännu lite festligare blir muffinsen om du toppar med chokladöverdragna kaffebönor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta ner kakaopulvret i en kastrull. Tillsätt vatten och sirap. Ge blandningen ett uppkok. Ta kastrullen från plattan och låt svalna.
  2. Rör matfett och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje ägg. Sikta ner de torra ingredienserna och rör om. Häll smeten i den nu ljumma kakaoblandningen. Rör slätt och jämnt.
  3. Fördela smeten i pappersformar. Grädda i 175 grader mitt i ugnen 20-25 minuter. Känn med sticka att de är färdiga. Låt svalna.
  4. Glasyr och garnering: Rör samman florsocker och likör. Fördela på muffinsen och toppa med chokladbönor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.