Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpaj

 
  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Supergod - kan göras med (helst) eller utan chili!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajskalet. Rör smör, socker och salt. Rör ner mjölet varvat med äggulorna och tillsätt vätskan. Blanda men knåda inte.
  2. Forma en tjock rulle, slå in i plastfolie och låt vila i kylen minst 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 180 grader. Täck en stor pajform (30 cm) med ca 5 mm tjocka skivor av degen som trycks ihop i skarvarna. Grädda i 12 minuter. Sänk värmen till 150 grader.
  4. Fyllning Bryt chokladen i bitar, lägg i en skål tillsammans med smör, kakao, salt och ev finhackad chili. Smält i vattenbad eller försiktigt i mikron.
  5. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Rör ner chokladen, sirapen och crème fraiche.
  6. Fyll pajskalet, grädda i 40 - 45 minuter (skall vara krämig). Låt svalna något innan den serveras i små bitar med en klick vispad grädde och färska bär

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.